תחום הנדסת וריפיקציה תופס תאוצה בשנים האחרונות בעקבות הבנתן של חברות היי טק בחזית הטכנולוגייה כמו גם חברות סטארט אפ העוסקות בפיתוח שבבים, את הצורך העצום בתכנון מערכות בדיקה לצורך ייעול תהליך הייצור ואבטחתו מתקלות.
ההתקדמות הטכנולוגית האדירה בתחום ייצור השבבים ומורכבותם הארכיטקטונית, חייבו יצירת מערכות בדיקה ואימות מתוחכמות המצריכות ידע רב בתוכנה ובהבנת הלוגיקה של הרכיבים. מהנדסי הוריפיקציה מלווים באמצעות מערכות בדיקה אלו את כל תהליך ייצורם של רכיבי החומרה השונים, החל משלב התכנון וכלה בשלב הוצאתם לשוק וזאת על מנת לחסוך את הזמן והכסף הרבים הכרוכים בייצור שבבים.
CPS JOBS עבודה בהייטק מספרת על תחומי אחריותם המרכזיים של מהנדסי הוריפיקציה בחברות ההייטק: פיתוח סביבות בדיקה מורכבות, ביצוע סימולציות פונקציונליות בשלבי הפיתוח, פיתוח בדיקות בסביבה אוטומטית וביצוע בדיקות אימות. מהנדס וריפיקציה השואף להשתלב בצוותי פיתוח של חברות הייטק יידרש לרוב לרקע אקדמי בתחום הנדסת החשמל או האלקטרוניקה עם דגש על הצטיינות בתארים.
מלבד הדרישות האקדמאיות, מהנדס וריפיקציה יחוייב להוכיח נסיון בתחום פיתוח בדיקות בסביבה אוטומטית, הכרות עם תהליכי הפיתוח והמתודולוגיות השונות, נסיון בכתיבת סקריפטים בשפות: python, perl, shell ונסיון בעבודה עם תוכנות האימות המוכרות: spacemen בגרסת e ו- system verilog.