שאלות נפוצות

יש 5 דברים חשובים ביותר בראיון:

1. תקל על המראיין/נת שלך, אל תכביד, אל תתנגח.

2. תגרום לעצמך להרגיש נוח, להקשיב ולהגיב בקלות.

3. תתכונן לראיון- למד לצאת ממצבים מביכים, משאלות שקשה לך לענות עליהם.

4. תשאל שאלות נכונות לגבי התפקיד, לא לגבי הארגון או נהלי עבודה.

5. כשהראיון נתקע- תניע אותו, תעלה רעיונות לגבי המשך התהליך.

קודם כל, כי המטרה שלנו היא בדיוק כמו שלך: לייצר עבורך כמה שיותר הזדמנויות עסקיות מתאימות. הכוח שלנו הוא בקשרים, בוותק, בהכרות עם התעשיה ועם אנשי המפתח שלה וביכולת שלנו לזהות בקו"ח את הכישורים שלך וע"י כך למצוא את ההזדמנויות המתאימות ביותר עבורך. יש לנו אלפי הוכחות להצלחות האלה, כדאי שתנסה אותנו….

באופן כללי, כדאי לכתוב יותר מרזומה אחד ולדאוג להתאים אותו

למשרה שאליה הוא מופנה.

לגבי האורך: אידיאלית לא יותר מעמוד אחד. חשוב שלא יהיה ארוך מדי (מקסימום 2 עמודים) ולא קצר מדי (מנהלים לא אוהבים רזומה במתכונת מברק שמשאיר הרבה מקום לניחושים ושאלות.

לגבי השפה: רצוי שהרזומה ייכתב בעברית כאשר הוא מופנה למשרה בארץ שאינה דורשת מיומנות לשונית מסוימת. אך, אם מדובר במשרת מכירות/שווק  תמיכה וכד', והעבודה מחייבת כנראה נסיעות ופגישות עם לקוח- כדאי להוסיף רזומה בשפה שניה (אנגלית או אחרת, עפ"י הצורך) כדי להוכיח את ידיעותך בשפה הנדרשת. אל תשכח כמובן, להעביר spell checker לפני שתשלח את הרזומה..

כאשר את/ה עובד, נדמה לך שתהליך חיפוש העבודה יעיק עליך מאד ולכן, ישנה נטיה לדחות אותו עד למצב שבו הלחץ עולה והמצב הנפשי אינו מאפשר יותר להישאר במקום העבודה הקיים. מומלץ לא לחכות לנקודה זו.

בניגוד לחברות השמה אחרות או לתהליך עצמאי של לשלוח קו"ח בלוח משרות  CPSJOBSתלווה אותך בתהליך כך שהחיפוש לא יעיק ויטריד, אלא יהיה ממוקד ויעיל.

תהליך כזה, כדאי להתחיל לפחות 8 שבועות לפני תאריך היעד לעזיבת העבודה. פרק זמן מתייחס גם לזמן ההודעה מראש שהעובד צריך לתת למעסיקו במקרה של התפטרות.

באופן כללי בחברות startup השכר נמוך יותר לכל הדרגות, ממתכנת ועד מנכ"ל, ולעומת זאת אפשר לקבל אופציות ו/או שותפות בחברה עם פוטנציאל להרוויח כאשר החברה תונפק או תירכש.

כל סגנון העבודה שונה כאשר ב  startup העובד יכול לבטא עצמו בהרבה תחומים, לראות את המערכת מכל ההבטים, להתנסות בכל מה שירצה-, בלי שאף אחד יעצור אותו, ולשאוף למצוינות בלי חשש לדרוך על יבלות של מנהלים. מצד שני, נדרשת מהעובד השקעה גדולה ומחויבות טוטאלית הן מבחינת זמן, כלומר שעות עבודה, והן מבחינת למידה והתעמקות בטכנולוגיות חדשניות באופן עצמאי

באופן כללי, המלצות ישנות אינן רלבנטיות כהמלצות עדכניות. ועוד כלל: בכירות הממליץ אינה חשובה במיוחד.
מה שחשוב הוא שתמסור שם של מי שעבד איתך בתקופה האחרונה (כזה שעזב את החברה לפני זמן, כזה שניתן לסמוך עליו שלא יפגע בסודיות התהליך, ואם אין כזה אז ניתן לתת שם של לקוח.) וכן, חשוב שתפנה לממליץ לפני שתמסור את פרטיו כדי לברר אם הוא מוכן לקחת על עצמו תפקיד זה, ואם הוא חושב שבאמצעות המלצתו יוכל לסייע לך במציאת עבודה.

כן, אצלנו לאורך כל התהליך תשוחח איתך המגייסת שראיינה אותך, והיא שתכיר אותך ואת העדפותיך, את הרזומה שלך ואת מצב החיפוש שלך. היא תמסור לך מידע לגבי החברות והמשרות הרלבנטיות , תערוך את הרזומה שלך- עפ"י המשרה המבוקשת, תייעץ לך כאשר תגיע לשלב ההחלטה או בחירה בין 2 חברות, ותסייע בתהליך החתימה על חוזה העבודה ובמו"מ הכספי. לנציגה שלך ב CPS JOBS יש שם, והיא לא בן אדם אנונימי, או וירטואלי.

עד כמה שהשאלה נשמעת משונה ולמרות שהביקושים נמשכים בכל חודשי השנה, האמת היא שכן, יש כזה דבר בהייטק! הסטטיסטיקה מראה שבחודשים יולי אוגוסט- יש האטה בגיוסים ולעומתם  יש ביקושים היסטריים בספטמבר/ אוקטובר (כן, גם בתקופת החגים).

בחישוב מיסוי ושווי ערך- זה באמת כבר לא כדאי לכל אחד, ומינואר 2011 אמור להיות עוד פחות כדאי. מכונית מזדה 3 בליסינג- יכולה לגרום לעובד שמרוויח 18000 ₪ הפחתת הכנסה של כ- 3500 ₪ מהנטו!!!!!

יש מקרים בהם העובד נוסע מביתו למקום עבודתו כל יום מעל 40 ק"מ- במקרה כזה יכול להיות שזה שווה, כדאי כמובן להתיעץ עם רו"ח.

על פי חוק- עד 18 בשנה ובתנאי שתציג אישור רפואי.

בדרך כלל חברות נוהגות על-פי חוק:  מעניקות לעובד זכות ליום וחצי מחלה בתשלום בגין כל חודש עבודה, עד למקסימום של 90 ימי מחלה. גובה דמי המחלה: בעד יום המחלה הראשון לא משולמים דמי מחלה, בעד יום המחלה השני והשלישי משולמים דמי מחלה בגובה 37.5% מהשכר הרגיל, ובעד יום המחלה הרביעי ואילך דמי המחלה הם בגובה 75% מהשכר הרגיל. יש בנוסף- חוק דמי מחלה עבור ילדים, ובדיקות לאשה בהריון, וישנם חוזים הכוללים סעיף: יציאה לחופשת מחלה העולה על 120 יום- המעסיק רשאי להפסיק את העסקת העובד.

המוסדות להשכלה גבוהה בעלי המוניטין הגבוה ביותר בישראל בפקולטות מדעי המחשב ו/או אלקטרוניקה הם: הטכניון בחיפה, אוניברסיטת תל אביב, אוניברסיטת בן גוריון, בוגרי אוניברסיטאות אלה הם מהמבוקשים יותר.

קודם כל כדאי להתעשת כמה שיותר מהר. זאת אומרת, להפסיק לכעוס על החברה שפיטרה אותך, להפסיק לרחם על עצמך או להרגיש קורבן. כמה שיותר מהר להכין קורות חיים, לבדוק מי יוכל להמליץ עליך כשתצטרך, ולהכין שמות של רשת חברים או מכרים שיוכלו לעזור בחיפוש עבודה.

 הכי חשוב: להתכונן לראיונות העבודה, בהם תישאל: מדוע סיימת את עבודתך שם. כמובן שגם תפנה לחברת השמה מקצועית- היא תדע לייצג אותך הכי טוב בקרב לקוחותיה.

קודם כל לא חייבים לתת את המנהל שפיטר כממליץ: תוכל תמיד לתת עובד אחר, מנהל יותר בכיר שמכיר אותך, מישהו שעזב את החברה, ואם אין ברירה: כדאי לשוחח עם אותו מנהל ולבקש שכאשר יידרש לאמר עליך מספר מילים- אתה מבקש שיפריד בין בעיה אישית שהיתה ביניכם  ובין הערכתו את הידע המקצועי שלך, וכן לבקש את עזרתם.

הכי טוב: לאמר למנהל שאתה תשמח לשמוע מה הוא חושב עליך ומה יאמר עליך- כדי שתוכל להתכונן לכך- מה הכי טוב בך? מה את/ה צריך לשפר?

התשובות לכך משתנות בהתאם לתקופות: הצע וביקוש, טרנדים ואופנה, מחסור באנשים בעלי ידע עדכני או חדשני וכו.

בכל תחום- יש תפקידים מבוקשים יותר, בתקופה הנוכחית, בשיווק לדוגמא: מבוקשים עובדים בתחומי: תוכן, BI, שווק און-ליין, מכירות באינטרנט , קמפיינים.

בפיתוח- תפקידי פיתוח תוכנה ובעיקר במערכות מובייל- מערכות הפעלה לניידים, מערכות תוכנה לאינטרנט, מערכות תוכנה ומשובצות מחשב לתחומי בטחון/אבטחה / צבא, מה שכנראה ימשיך להיות מבוקש הוא פיתוח בתחום תוכנה ארגונית בסביבת CLIENT-SERVER, מומחי שרתים ומומחי GUI. מה שצפוי להיות מבוקש בעתיד הקרוב: כל תפקיד הקשור ל-CLOUD: תשתיות, אבטחת מידע, וכד.

בחומרה: מהנדסי פיתוח  Chip, Board הממוקדים בתחום תקשורת, Networking

בכל תחום ניתן להתייעץ עם מנהלת ההשמה בנושא זה .

ישנן מספר אפשרויות, והבטוחה מביניהן היא האפשרות למצוא משרה/תפקיד בשביל הביניים שעיקרה עם הפנים ללקוחות. הנסיון של עבודה מול לקוח, מענה לציפיותיו, התמודדות עם בקשות של הלקוח מול יכולות החברה/מוצר – הוא הנסיון החשוב והקריטי למעבר כזה. ישנם תפקידי ביניים שכדאי לשקול כגון:  presales, postsales, אינטגרציה, תמיכה, ניהול מוצר בשיווק וכדומה.

הרזומה צריך לכלול את כל היבטי הפעילות בהם מעורב ועליהם אחראי מנכ"ל: ניהול כספי/תקציבים, שיווק ומכירות, ניהול אנשים,  ניסיון בגיוס כספים, עבודה מול משקיעים ו/או דירקטוריון, מנהיגות, פרזנטציה, ראי הרחבה, רצון למצויינות, יחסי אנוש טובים והנעת עובדים, תיעדוף, תכנון אסטרטגי, ביזנס אוריינטישן, קבלת החלטות לוגית-ולא ריגשית.

בשנת 2009 התפרסם סקר בארה"ב ובו היה ממצא חשוב,  רוב המנכלי"ם שמונו בארגוני הייטק בשנים 2008-9 הגיעו מרקע כספי. לאור מצב הכלכלה בארה"ב- נתון זה נראה הגיוני ורלבנטי.

בארץ- המצב שונה. רוב מנכ"לי ההיטק מגיעים או משיווק ומכירות או מרקע טכנולוגי.

חשוב ביותר לתכנן ולהעיז לחשוב על העתיד ולא להיגרר אליו. חברות בינ"ל גדולות ברזומה מעידות על סגנון עבודה אחד, חברות סטראטאפ- מעידות על סגנון עבודה שונה. מי שיתכנן- יוכל להגיע ולעבוד בתפקיד עליו הוא חולם. CPS JOBS מסייעת בתכנון קריירה בכל הדרגים על פי דרישת המועמד.