כל מה שרציתם לדעת על חיפוש עבודה בהייטק

12 הטעויות הגדולות ביותר בקורות החיים שלכם

אתם עונים על כל דרישות המשרה, מגישים מועמדות שוב ושוב ועדיין לא חוזרים אליכם? תעצרו רגע, קחו צעד אחורה ובדקו את עצמכם, האם גם אתם עושים את הטעויות הגדולות ביותר בקורות החיים?
12 הטעויות הגדולות ביותר בקורות החיים שלכם

תומר מוסמן

אתם עונים על כל דרישות המשרה, מגישים מועמדות שוב ושוב ועדיין לא חוזרים אליכם?
תעצרו רגע, קחו צעד אחורה ובדקו את עצמכם, האם גם אתם עושים את הטעויות הגדולות ביותר בקורות החיים?

CPS JOBS משרות הייטק הכינה לכם רשימה של 12 טעויות שאולי אתם מבצעים בכתיבת קורות החיים שלכם.

1. תעויוט כטיב ,"וניקוד;!/

"58% מכל קורות החיים שמקבלת החברה "נזרקים לפח" בגלל שגיאות כתיב" כך טוען לזלו בוק, מנהל כוח אדם ב google. טעויות כתיב, ניקוד ופיסוק יכולות לגרום למגייס להשליך על המועמד תכונות שליליות: רמה אישית נמוכה, חוסר תשומת לב לפרטים, רשלנות וזלזול, , במילים אחרות כל מה שאתם לא רוצים שיהיה הרושם הראשוני שלכם, וזאת עוד לפני שהחליפו עמכם מילה. מומלץ לערוך את קורות החיים מהתחלה ועד הסוף עם זכוכית מגדלת ולאחר שאתם בטוחים שאין שום טעות תנו אותם לבדיקה ועריכה שנייה של חברים.

2. תרגום מילולי

הרבה חברות דורשות קורות חיים באנגלית ובצדק. מרבית חברות ההייטק בארץ עובדות בזירה הגלובלית, התפקידים דורשים קשר יום יומי עם חו"ל ורמת אנגלית ברמה טובה.יתרה מזו,חלק מהמראיינים בתהליך הגיוס כלל לא יושבים בישראל.
דרשו מכם קורות חיים באנגלית? הטעות הראשונה שאתם יכולים לעשות זה לשלוח את הגרסא בעברית, שכן זה מעיד על חוסר תשומת לב לפרטים ודרישות. הדבר השני הכי גרוע שתוכלו לעשות זה לקחת את הפסקאות ולשים ב google translate שכן יש המון ביטויים שאין להם הקבלה ישירה באנגלית ותרגום לא מקצועי עלול ליצור שגיאות בתרגום ישיר וטעויות תחביר מביכות.

3. קורות חיים לא ממוקדים למשרה

אתם יודעים בדיוק איזה סוגי משרות אתם מחפשים לתפקיד הבא שלכם, כל אחת מהן דורשת סל כישורים טיפה אחר ולכן הדבר החכם ביותר לעשות היא עריכה של מספר גרסאות של קורות חיים בהתאמה לדרישות של כל אחת מסוגי המשרות שאתם מחפשים.

4. בלגן ופסקאות עמוסות מדי

לפי סקרים רבים, מעסיקים מקדישים בין 8 ל 30 שניות לסינון הראשוני של קורות החיים שלכם. כלומר לפני שקוראים אותם לעומק, המעסיק סוקר את קורות החיים שלכם ומבין אם יש סיבה להתעכב עליהם. חשוב שכבר במבט ראשון המעסיק יבחין בנתונים חשובים כמו סדר ומילות מפתח של התכונות החשובות ביותר.
פסקאות עמוסות מקשות על המגייסים לקבל את הרושם הראשוני הרצוי.

5. מילות מפתח

חשוב שמילות המפתח אותם מחפש המעסיק הפוטנציאלי יקפצו ישר מקורות החיים שלכם. יתרה מזו, רוב מערכות סינון קורות החיים עובדות על מילות מפתח. אם תחסירו את המילים החשובות עבור המשרה שלכם אתם פשוט לא תעברו לשלב הבא. שימו את הדגש הגדול ביותר על הטייטל וחיזרו על מילות מפתח דומות. תוכלו למצוא את מילות המפתח המתאימות לתפקידיכם דרך מודעות הדרושים למשרות שאתם מחפשים, אם מילים אלו חוזרות בכמה וכמה מודעות הבליטו אותן גם אצלכם.

6. שימוש בשפה נאורה ומילים מורכבות

אף אחד לא אוהב מתנשאים, שימרו על פשטות. אל תנסחו בשפה גבוהה מדי עם משפטים מסובכים וארוכים מידי, ואל תשתמשו במילים שהמעסיק הפוטנציאלי לא יכיר, לא בעברית ובטח שלא באנגלית. זה שיש לכם אנגלית ברמת שפת אם זה לא אומר שגם למעסיק יש.

7. עד עמוד אחד!

קורות חיים מתומצתים מראים על יכולתכם להתמקד ולסכם את כל המידע החשוב לגביכם תוך הפרדת עיקר ותפל. קורות חיים בעלי מספר עמודים מראים את ההיפך ויכולים להראות שמדובר במועמד שגם ילאה במילים. צמצמו את הדברים החשובים ביותר לעמוד אחד, ממוקד וברור תוך הבנה של סדר העדיפויות של מה חשוב למעסיק לדעת. לאף מעסיק אין רצון ויכולת לקרוא כל-כך הרבה.

8. מה איכפת למגייס אם אתה מפסל בחימר?!

קורות חיים הם טביעת האצבע המקצועית שלכם, מיותר לחלוטין לציין תוכן שהוא לא רלוונטי כמו תחביבים בקורות החיים. בשלבים מאוחרים יותר של הראיון, כן, יש מקום לדבר על כך בעל פה אם נשאלתם, אבל כאשר אתם נלחמים על דחיסת מאסת מידע בדף אחד שצריך להראות גם מסודר, מומלץ להשאיר את התחביבים בבית.

9. סודות מקצועיים

עבדתם בתעשייה ביטחונית\בפרויקט רגיש? כבדו את הסודות המקצועיים של המעסיקים שלכם והיזהרו לחשוף מידע מקצועי מפליל בקורות החיים, חשיפת פרטים אלו יכולה להראות למעסיק על האמינות שלכם וכמה אפשר לסמוך עליכם בעמדות מפתח.

10. סדר כרונולוגי

תמיד, כל קורות חיים נכתבים מנקודת הזמן הנוכחית לכיוון העבר. הלוגיקה מאחורי זה היא מהעיקר אל התפל (שימו לב, מנטרה חוזרת בכתיבת קו"ח) משמע, קודם התפקיד האחרון ואחריו שאר הניסיון המקצועי, קודם תואר שני ומתחתיו תואר ראשון וכ'ו…

11. לא רק התפקיד

שם החברה ותחום העיסוק שלה מעניק לתפקיד ערך מוסף, אם זה בגלל שזה יכול לעורר אצל המעסיק סקרנות לפגוש מועמדים מעולם עיסוק החברה שלו או מכך שלמשרה מצטרפת היוקרה של החברה ושאם נבחרת לעבוד שם אז כנראה עברת תהליכי סינון רבים. מומלץ לצרף כתובת אינטרנט לאתרי החברה (אבל לא לוגו), שהמגייס יבין יותר את הרקע ממנו אתם מגיעים, במקרה והוא לא מכיר.

12. שקרים

הטעות האחרונה והחמורה ביותר שתוכלו לעשות בקורות החיים שלכם היא לשקר. כיום הכל ניתן לבדיקה. לרוב פרטים אלו יבדקו בשלב מאוחר יותר של הליך הסינון. מעטים המעסיקים שיהיו מוכנים להעסיק אנשים לא אמינים. רבים נוטים לשקר לגבי ציונים, תארים אקדמאיים תחומי אחריות בתפקיד.מניסיון, זה אף פעם לא שווה את זה.

בין אם אתם מחפשים עבודה בהייטק או בתחום אחר כפי שאתם רואים יש מקומות רבים לטעויות ולא מעט סעיפים שאפשר לשפר בהם. בעזרת קצת עריכה ומעקב אחרי טיפים אלו תגדילו את הסיכויים שיחזרו אליכם בפעם הבאה שתשלחו את קורות החיים.

מאמרים נוספים

רגע לפי שאתם עוזבים, תשלחו לנו קו"ח ואנו נדאג לכם למשרה

דילוג לתוכן